Koncert 2022.09.18. 19:00
Liszt Jótékonysági Gálaest

Jegyárak

3.000 Ft, Diák/Nyugdíjas: 1.500 Ft

A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny magyar indulóinak részvételi és utazási támogatására

A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny harmadik alkalommal rendezi meg jótékonysági gálaestjét, melynek teljes bevétele a 2022. novemberében megrendezendő Los Angeles-i verseny magyar indulóinak részvételi és utazási költségeit fedezi.

Az ünnepélyes ösztöndíj átadóval egybekötött koncerten páratlan válogatás hangzik el Liszt Ferenc népszerű szóló és kétzongorás zongoraműveiből világhírű művészek és fiatal tehetségek előadásában. 

Műsorvezető: Mohai Gábor, Kazinczy-díjas előadóművész

Kiemelt vendégművészek:

Kovács Gergely, a budapesti és Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyek díjazottja, és Mocsári Károly, Liszt Ferenc-díjas zonograművész

Fellép továbbá az est házigazdája Polgár Éva zongoraművész-versenyigazgató és az idei év Liszt utazási ösztöndíjasai, Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán. Hangversenyünkön való részvételével köszönjük, hogy Ön is hozzájárul fiatal magyar zongoristáink nemzetközi sikeréhez.

***

Műsor:

Válogatás Liszt Ferenc műveiből:

Első Mephisto keringő – VARGA Gergő Zoltán

Esz-dúr Paganini etüd – BALÁZS Elemér

Laudáció és ösztöndíj oklevelek átadása 

Haláltánc – KOVÁCS Gergely

--- Szünet ---

Funérailles
Izolda szerelmi halála – MOCSÁRI Károly

Rákóczi-induló két zongorára – MOCSÁRI Károly és POLGÁR Éva

Bővebb információ: www.lisztgala.hu

 

Szervező: Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről