Koncert 2022.11.27. 19:30
Magyar Kincsek 1.

Jegyárak

2.800 Ft, 3.900 Ft

ELMARAD!

MŰSORVÁLTOZÁS

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar közleménye

A kulturális finanszírozást is érintő, átfogó gazdasági intézkedések nyomán a Concerto Budapest szimfonikus zenekar a 2022. évi állami támogatásának csaknem 50%-os elvonásával kényszerült szembesülni.

Emiatt sajnálattal tájékoztatjuk közönségünket, hogy nem tudjuk idén megrendezni az egyik legfontosabb fesztiválunkat, a november 19-20-ra meghirdetett A Hallgatás Napja kortárs zenei fesztivált, továbbá a Magyar Kincsek sorozat november 27-i koncertje is elmarad a Pesti Vigadóban.

A már megváltott jegyek árát visszatérítjük. Részletes tájékoztatónk elérhető a concertobudapest.hu weboldalon.

/Concerto Budapest/

***

1909-től 2021-ig, pontosabban 2021-től visszafelé 1909-ig ível a magyar komponisták műveit felsorakoztató program, amely Varga Judit, Dubrovay László és Dohnányi Ernő mellett mindazonáltal a klasszikus zene német ajkú titánját, Ludwig van Beethovent is eszünkbe juttathatja majd. A Happy Birthday, Major Ludwig! című kinetikus koncertdarab ugyanis a 2020-as Beethoven-évre készült, s része egy olyan kollektív alkotásnak, amelyhez Varga Judit mellett, még négy másik kortárs zeneszerző is hozzátette a magáét. A 2021-ben a hamburgi Elbphilharmonie pódiumán bemutatott kompozíció nyomában Dubrovay László 2002-es, német kapcsolatokkal szintúgy rendelkező II. trombitaversenye következik. A versenymű szimfonikus zenekari verziójának ősbemutatóján is főszerephez jutott Boldoczki Gábor virtuóz szólójátéka. Végül az f-moll szvit zárja a programot Dohnányi Ernő életművéből: a négytételes kompozíciót olykor a „Romantikus” melléknévvel szokás említeni, ám a mű (késő) romantikus jellege, a szerzőre oly jellemző módon, persze a derűvel, a balettes és valceres utalások humorával is jól összefér, amint arról a szvitet meghitten ismerő Bogányi Tibor vezénylése már több alkalommal is bizonyságot adott.

Műsor:

VARGA Judit: Happy Birthday, Major Ludwig! – magyarországi bemutató

DUBROVAY László: II. trombitaverseny

---Szünet---

DOHNÁNYI: fisz-moll szvit  

 

Közreműködik:

BOLDOCZKI Gábor - trombita

Concerto Budapest

Vezényel: BOGÁNYI Tibor

 

Szervező: Concerto Budapest

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről