Koncert 2020.03.12. 19:30
Magyar Kincsek III.: A Muzsikás Együttessel

Jegyárak

2.300 Ft, 3.400 Ft

Concerto Budapest & Muzsikás Együttes - A magyar zeneirodalom jószerint kimeríthetetlen gazdagságát, klasszikussá nemesült és kortárs, jól ismert és felfedezésre vagy épp újrafelfedezésre váró értékeit mutatja fel ez a bérlet, amelynek négy hangversenye immár hagyományosan a Pesti Vigadóban talál majd méltó otthonra. 

A közelmúlt és a kortárs magyar zeneszerzés, valamint a népzene találkozását és felvillanyozó érintkezését, s egyszersmind a Concerto Budapest és a Muzsikás Együttes közös fellépését ígéri ez a koncert, amelynek műsora Bartók a II. világháború küszöbén írt, mégis derűs hangvételű Divertimentójával indul majd. Dubrovay László 1999-es népi hangszerekre és zenekarra írt millenniumi versenyműve az akkor még más nevet viselő Concerto Budapest számára íródott, s így aztán a négy tételes mű 2001-es ősbemutatóján is a zenekar játszott. Ugyancsak ez az úttörő érdem említhető meg Gyöngyösi Levente népi hangszerekre és szimfonikus zenekarra komponált concertójával kapcsolatban is: 2017-ben a Keller András vezetette zenekar és a Muzsikás Együttes mutatta be ezt a művet is. Végezetül a programot lezáró népzenei koncertrészben a Prima Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekesnőnek, Petrás Máriának is fontos szerep jut majd.

Műsor:

Bartók Béla: Divertimento, BB 118

Dubrovay László: Versenymű népi hangszerekre és zenekarra

Gyöngyösi Levente: Úgy elmennék, ha mehetnék

Muzsikás Együttes: Magyar népzene


Közreműködik:

Muzsikás Együttes

Petrás Mária - ének

Szalai András - cimbalom

Lányi György - duda, doromb

Juhász Zoltán - erdélyi furulya, tilinkó

Németh András - tekerő

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András


Szervező: Concerto Budapest

Bérlet: 7.000 Ft; 9.900 Ft

Bérletvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről