Teátrum 2019.12.04. 10:00
Mikulásváró Kolompos mulatság

Jegyárak

1.200 Ft

Vigarda Gyermekbérlet - A Kolompos egyike a legnépszerűbb magyarországi népzenei együtteseknek.

Már több mint harminc éve muzsikálnak gyerekeknek, felnőtteknek. Műsoraikon a közönség közvetlenül ismerkedhet meg a népi hangszerekkel, magyar vidékek muzsikáival, érdekes játékokkal, falubéli szokásokkal, táncokkal. Mindezeket sok vidámsággal - egy nagy közös játék keretén belül adják elő, ahol a gyerekekkel együtt szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak.

A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. Ez az időszak a népéletben tele van babonás és vallási rítusokkal: Miklós napi alakoskodás, Luca széke készítés, boszorkány meglesés, a kis Jézus megszületését köszöntő Betlehemezés. A Kolompos együttes a Mikulásváró mulatság című interaktív műsorukban a házról-házra járó Kotyolók történetét, a Luca-boszorkás játékot és a faluszéli erdő felől érkező csilingelő, suhanó, dobbanó száncsengős játékot mutatják meg a közönségüknek.

Közreműködnek:

Barna György - hegedű, gitár

Nagy Zoltán - tambura, mese

Szántai Levente - harmonika, játék

Végh Gábor - nagybőgő

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről