Kiállítás 2018.04.07. - 2018.05.15.
Munkák, alkotótársak, tanítványok

Salamin Ferenc kiállítása

Salamin Ferenc eddigi életművének bemutatása a megépült épületek, tervek megjelenítésén túl az alkotótársak, valamint a tanítványok munkáinak, a közös tevékenységnek az előtérbe helyezésével történik. A kiállító életműve egységes, alkotói korszakai szervesen épülnek egymásra. Az indulást mestere, Makovecz Imre egyedisége határozta meg, az építés jóval több volt önmagánál, kifejezte a világnézetet, a közösség erejét, a hely szellemét, a Kárpát-medencei gondolatot.

A későbbi munkák a helyi identitás megőrzését és folytatásának fontosságát mutatják.  A Tokaj-hegyaljai karakter kutatása, és értő, indirekt, mondhatni művészi prezentálása adja épületeinek fő gondolatát. Napjainkra Salamin Ferenc építészete egy olyan csendes, méltóságteljes építészetté nemesült, amely figyel a genius locira, de játékosságával mégis mindig frissnek hat. Munkássága alkalmas a „magas építészet” és az általános közízlés között tapasztalható szakadék áthidalására.

Szervező: Kiss Krisztina
 

 Nézze meg a kiállítást április 12-én az építész és alkotó,  Salamin Ferenc tárlatvezetésén!  

Helyszín

Vigadó Galéria - Alsó szint Az épület alsó szintjén, a földszinti galéria alatt is kiállítóterem található. bővebben a helyszínről