Ismeretterjesztés 2024.05.11. 11:00
OpeRandi

Jegyárak

Ingyenes

Bál és opera előadás Bátor Annával

Bepillantunk a régi bálok életébe, néhány opera szemüvegén keresztül. Megismerkedünk Don Giovanni-val, avagy Casanova-val. A hölgyek hódítójának személyét górcső alá vesszük: Casanova egész élete jelmezbál volt, no de mi az, ami legenda és mi az, ami valóság? A híres pezsgőáriával belecsöppenünk a lakomákba és a hemzsegő báli életbe, képzeletben kinyitjuk Rossini, Luciano Pavarotti és Maria Callas szakácskönyvét. Verdi műve által a kulisszák mögé lesünk és szemügyre vesszük "Az álarcosbál" c. operában előforduló álarcokat, azok szimbólumát, terveit, díszletképeit.

Képzeletben kinyitjuk az Operaházak páholyait és "belekóstolunk" az egykori estélyekbe, a sorbet-áriákba és az operában, balettben előforduló báljelenetekbe. Feltárjuk a karnevál és a „fordított világ” titkait, a velencei jelmezbálok szokásait, Arlecchino különleges személyét. Varázslatos kalandozást teszünk a művészetek szárnyán.

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről