Koncert 2024.11.24. 19:30
Őszi csillagok

Jegyárak

2.500 Ft, 4.000 Ft

Vida Mónika Ruth Chopin-estje

Vida Mónika Ruth Junior Prima-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia doktorandusz hallgatója. Zongoraművészi és tanári diplomáit a Zeneakadémián szerezte. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett az Egyesült Államokban, Afrikában és több ázsiai országban is. Mindössze 14 éves volt, mikor élete első nemzetközi győzelmét aratta és ugyanebben az évben debütált a Shanghai-i Világkiállításon is. Azóta számos hazai és nemzetközi szóló és kamarazenei verseny díjazottja, nyertese. Legutóbb ez év januárjában turnézott Indiában, majd februárban a Cziffra Fesztivál Tehetség díjával tüntették ki. Mónika három gyermek boldog édesanyja. 

Vida Mónika Ruth különleges Chopin-estre készül ezen a novemberi estén, melynek címéhez kislánya adta az ötletet. Az „Őszi csillagok” között szerepelnek rövidebb darabok: érzelemgazdag prelűdök, illetve virtuóz etűdök is, de teret kap az éjszaka zenéje a noktürnök dallamaiban, és két ballada szívszorítóan gyönyörű története is felcsendül majd. 

Műsor:

Prelűdök op. 28 – válogatás

Két etűd op. 10 – F-dúr és h-moll

Desz-dúr noktürn op. 27

Asz-dúr ballada op. 47

---Szünet---

Prelűdök – op. 28 – válogatás

Két etűd op. 10 – a-moll és cisz moll

fisz-moll noktürn op. 48

F-dúr ballada op. 38

 

Helyszín

Északi terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Északi terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről