Koncert 2019.09.09. 19:30
Rossini: Petite messe solennelle

Jegyárak

2.500 Ft

Sapszon bérlet 1.

Petite Messe Solennelle, négy szólamra, két zongora és harmónium kíséretével. Készült Passy-ban, nyaralásom alatt” – jegyezte fel a partitúrában Rossini. „Tizenkét énekes elégséges az előadáshoz, mégpedig nyolc a kórusba, négy a szólókhoz, együttvéve, mint tizenkét kerub. Isten bocsássa meg következő hasonlatomat. Tizenketten voltak az apostolok is az Utolsó vacsorán, úgy ahogy Leonardo freskója ábrázolja. És – ki hinné! – tanítványaid között is voltak, akik hamis hangot énekeltek. Uram, bízzál bennem, az én vacsorámon nem lesz Júdás és az enyéim tisztán és szeretettel zengik majd magasztalásod és e szerény kompozíciót, ami öregségem utolsó halálos vétke.”

Molnár Szabolcs ismertetője az előadásról

Vezényel: Csillag Béni

Közreműködik:

Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Rácz Rita, Megyesi Schwartz Lúcia, Szerekován János, Palerdi András (ének)

Tóka Ágoston (harmónium)

Réti Balázs, Vékey Mariann (zongora)


Csillag Béni 1976-ban született Budapesten. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 1994-ben. 2001-ben diplomázott a Zeneakadémia karvezetés szakán Erdei Péter növendékeként. Lax Éva tanítványaként énekelt a Purcell kórusban, a Honvéd Férfikarban, a Tomkins Énekegyüttesben és a Szent Efrém Kórusban, 1998 és 2004 között pedig az Ifjúsági Világkórusban. 2005 óta Hollandiában él, 2008-ban mesterfokozatot szerzett a hágai Királyi Zeneakadémián. Dolgozott a Holland Kamarakórussal, a Holland Rádió Kórusával, a Cappella Amsterdammal, az esseni Chorwerk Ruhrral, jelenleg a Consensus Vocalis, az eindhoveni Philips Filharmonikus Kórus es az Amszterdami Ifjúsági Kórus karnagya, valamint a Holland Egyetemi Kamarakórus művészeti vezetője.

Szervező: MR Zenei Együttesek

Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről