Koncert 2024.04.22. 19:30
Saluti dall’Italia!

Jegyárak

4.000 Ft 5.000 Ft

A Honvéd Férfikar olasz estje

Saluti dall’Italia! azaz „Üdvözlet Itáliából!” a címe Honvéd Férfikar olasz dalokat és operarészleteket felvonultató zenei estjének. Április 22-i koncertjükön műfaji határok nélkül mutatják be az „Olasz csizma” zenei sokszínűségét, és adják át az igazi itáliai életérzést, hogy egy kis boldogságot csempésszenek a szürke hétköznapokba.

A kétrészes koncert első felében kiváló énekes szólisták közreműködésével olyan ismert operák kórusrészletei, jelenetei elevenednek meg, mint Rossini Sevillai borbélyja vagy Verdi Rigolettója, de felcsendül a híres Szabadságkórus is a Nabuccoból. A változatos zenei részletek hol elgondolkodtatóak, hol felemelőek, hol felhőtlenül mulattatók. A koncert második felében a könnyedebb műfaj felé veszik az irányt. A zenei válogatásából nem maradhatnak ki Nápoly ikonikus dalai a Santa Lucia, a Funiculi funicula vagy a O sole mio.

“La vita è troppo corta per non essere felici.” azaz “Az élet túl rövid, hogy ne legyünk boldogok.” – tarják az olaszok, és milyen igazuk van! Szinte biztos, hogy ezen az estén a zene segít, hogy a dolce vita életérzés magával ragadjon mindenkit.


Közreműködők:

SZÜLE Tamás - basszus

NAGY László Adrián, Thiago BERTOLDI - zongora

STRUMMER Márton - gitár

CZIBERE József - ütőhangszerekKonferansz: FRECH' Zoltán

Bővebb információ: Honvéd Együttes

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről