Koncert 2020.04.15. 19:30
Sárik Péter Trió x Beethoven

Jegyárak

3.000 Ft; 4.000 Ft

A Sárik Péter Trió Beethoven-műveket feldolgozó lemeze 2016-ban jelent meg. A szimfóniák és zongoraszonáták világában tett kirándulást a közönség óriási lelkesedéssel fogadta. 

Műsor:

Beethoven–Sárik Péter: c-moll zongoraszonáta, op. 10/1 – 3. tétel, Prestissimo

Beethoven–Sárik Péter: D-dúr zongoraszonáta, op. 10/3

Beethoven–Sárik Péter: Nyolc dal – Marmotte, op. 52/7

Beethoven–Sárik Péter: 3. (Esz-dúr, Eroica) szimfónia, op. 55

Beethoven–Sárik Péter: Esz-dúr zongoraszonáta, op. 27/1 – Quasi una fantasia

Beethoven–Sárik Péter: cisz-moll (Holdfény) zongoraszonáta, op. 27/2 – 1. tétel, Adagio sostenuto

Beethoven–Sárik Péter: 9. (d-moll) szimfónia, op. 125 – Örömóda

Beethoven–Sárik Péter: 9. (d-moll) szimfónia, op. 125 – 2. tétel, Molto vivace

Beethoven–Sárik Péter: 7. (A-dúr) szimfónia, op. 92 – 2. tétel, Allegretto

A trió tagjai:

Sárik Péter – zongora

Fonay Tibor – nagybőgő

Gálfi Attila – dob

„Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy a Mester miként hangszerelné meg kompozícióit, ha lenne egy olyan nagyszerű jazztriója, mint nekem. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál, így valószínűleg többször meglepjük majd a közönséget, hisz bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és a popzene stílusjegyeit. Nagyszerű játék ez, és többszörösen bebizonyosodott, hogy az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket.” – vallotta Sárik Péter.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről