Ismeretterjesztés 2021.09.11. 11:00
Szombati Csengettyűzés

Jegyárak

A kiállításra szóló jeggyel ingyenes

Az Orcád világossága című tárlat kísérőrendezvénye

A Szent Efrém Férfikar Magyarország legkedveltebb vokális együttese. Repertoárja rendkívül széles és változatos: a bizánci rítusú zenétől, a magyar férfikari hagyományon át, (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) a keleti és nyugati kortárs művekig és a világ ősi szakrális zenéjéig terjed.

A Férfikar tagjai a Szombati Csengettyűzéseken gyerekeknek szóló interaktív zenei foglalkozásokkal készülnek, 30‒35 perc időtartamban, a kiállítás teljes nyitvatartása alatt négy szombaton, a kiállítótérben.

 

Időpontok:

2021. augusztus 14., 21.

2021. szeptember 11., 18.

Minden napon a kezdés 11:00-kor.

A programon érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

Az érvényben lévő jogszabályok alapján a tárlatvezetésen részt venni kizárólag védettségi igazolvánnyal, uniós oltási igazolással vagy az oltás tényét igazoló applikációs igazolással, valamint a hozzá tartozó személyazonosító igazolvány vagy útlevél együttes bemutatásával lehetséges. Kérjük, hogy a gyorsabb bejutás érdekében ezeket a Pesti Vigadóban történő belépés előtt készítsék elő, majd az ezt ellenőrző munkatársunknak mutassák fel.

***

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként a Pesti Vigadóban megtekinthető további kiállítások:

Ezerarcú szeretet

Legyetek tanúim

 

***

TÖBB TÁRLATUNK ÉRDEKLI?

Váltsa meg Házjegyünket (1.500 Ft), amellyel a teljes műemléki épület látogatható tereit (Foyer, Díszlépcsőház, Díszterem, Panoráma terasz), továbbá valamennyi kiállításunkat megtekintheti.

 

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

 

***

Az Orcád világossága kiállításhoz kapcsolódó további kísérőrendezvények:

2021.08.13., 19:30 * Vita Eirenae - Misztériumjáték Árpád-házi Szent Piroskáról

A Szent Efrém Férfikar Vita Eirenae című misztériumjátékában megkísérli kizárólag csak emberi hangok és ütőhangszerek – a legősibb emberi zenei megnyilvánulás eszközeinek – segítségével bemutatni nagy Árpád-házi szentünk, Szent Piroska életét.

2021.08.26., 19:30 * Kelet és Nyugat szentje - Szent István és öröksége

Szent István királyunk tiszteletére szólnak ezen a hangversenyen a liturgikus tételek és vallásos énekek, amelyek egyrészt az ő személyéről és tetteiről mesélnek, másrészt az általa alapított ország, a történelmi Magyarország későbbi korszakában keletkezett nagyszerű kompozícióikból kerülnek ki. 

2021.09.15., 19:30 * Itthon - a Kárpát-medence nemzetiségeinek imái 

A koncerten 15 nyelven szólal meg az Úr imája, a Miatyánk, s minden egyes elhangzás után az adott nyelven egy-egy népéneket, vagy himnuszt énekel a Szent Efrém Férfikar Szűz Máriához, az Istenanyához. 

 

Éneklő kedd(v)ek

Görögkatolikus kórustagok és kántorok segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek a görögkatolikus dallamkincs sokszínű és páratlan örökségébe, görögkatolikus liturgikus és népi énekek közös éneklésével, tanulásával a kiállítótérben.

A program után az érdeklődőknek vezetést biztosítanak az Orcád világossága kiállítás létrehozói.

Időpontok:

2021. augusztus 10.17.24.31.

2021. szeptember 7., 14.

Minden kedden kezdés 11:00-kor, 13:00-kor és 15:00-kor.

A programon érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről