Teátrum 2022.09.27. 19:30
Tamási Áron: Tündökletes világ

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Összeállítás Tamási Áron Szülőföldem, valamint Bölcső és bagoly című írásaiból Udvarhelyszéki népdalokkal

A szülőföld, a szülőfalu: Farkaslaka, a szülői ház meghatározó élményei, történései a tündökletes, rendtartó székely falut tárják elénk. A történések sodrásában a munka és a megmunkált föld üzen a XIX. század végéről nekünk, a XXI. század embereinek. A felnőtt művész tekint vissza a gyermekkorára, és mi is szívesen időzünk ebben a gazdag lelkiségű, csodálatos, színes világban, ahol a földet megmunkáló ember harmóniában él a természettel. A munka, a munkához való egészséges viszony, a családi kötelék, amely egymás iránti tisztelet és a benne lelt öröm, a közösségi alapelvek értelmet adnak az életnek, rendet teremtenek a világban és életünk végéig meghatározzák emberi mivoltunk minőségét. A válogatásban elhangzó szövegekben a székely táj és az ember eggyé olvad, az élet teljes bőségében árad.

Előadók: RITZIU Ilka-Krisztina és KILYÉN Ilka

Rendező: KINCSES Elemér

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

***

Kilyén Ilkával, az előadás egyik főszereplőjével Kalmár András beszélgetett a Kultúrpart Trend FM 94.2-n hallható adásában.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről