Koncert 2020.03.21. 11:00
Tavaszváró a Kolompos Együttessel

Jegyárak

1.200 Ft

A Kolompos Együttes tavaszváró koncerten csalogatja a tavaszt, sok játékkal, muzsikával és mosolygós gyermekekkel. 

VIGARDA GYERMEKPROGRAMOK

"A Kisze-babát bedobjuk a patakba, zöld ágacskákból kaput tartunk, átbújócskázva énekeljük a bújj-bújj zöldágat, naphívogatóval, esőcsalogatóval - no meg medvebrummogással, egércincogással, kiskutyaugatással, kiscicanyávogással hívogatjuk a jó időt, a mindent megújító tavaszt."

Az emberek megelégelték a telet, a szabadba vágynak, várják a mindent megújító tavaszt. Naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeznek siettetni a természet újjászületését: tavaszköszöntő dalok, Gergely-járás, naphívogató, esőcsalogató dalok, Kiszézés, Zöldág-járás.

A KOLOMPOS EGYÜTTESRŐL...

Az 1980-as évek végén egy új név tűnt fel a hazai népzenei életben a Kolompos együttesé. Kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőiként váltak ismertté, majd rövidesen önálló koncertjeiken népszerűsítették a magyar és Kárpát-medencei népzenét Svédországtól Szicíliáig, Kanadától Japánig.

1990 decemberében jelentős fordulat történt a fiatal zenekar életében. Meghívást kaptak egy óvodába táncházat tartani, amiből végül egy zenés-mesélős, játékos-táncos mókázás lett. A hatalmas sikerre való tekintettel hamarosan megszületett a folytatás, így néhány hónap múlva elkészült egy Szürettől - Pünkösdig tartó sorozat, melyben a népszokásokat mutatják be a kicsinyeknek az előbb említett játékos módon rengeteg vidámsággal fűszerezve.

Zenés mesejátékokkal bővítették műsorkínálatukat, így csakhamar - az óvodákat követően - megnyíltak a művelődési házak és színházak kapui is a magyar néphagyományokat újszerűen feldolgozó, a közönséget játékba hívó, a felnőtteket is gyakran megnevettető Kolompos együttes előtt. A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről