Koncert 2024.02.11. 17:00
Téli bérlet 2

Jegyárak

3.500 Ft, 4.000 Ft, 5.000 Ft

Szent István Filharmonikusok

A zenei esszé a XX. századi amerikai zeneszerző, Barber találmánya, amely – akárcsak az írott esszé – összetett, megindokolt, átgondolt alkotás (1938).

Schumann a-moll gordonkaversenyének kéziratára először nem „Konzert”, hanem „Konzertstück” címet írt. A három tételes mű tételei szünet nélkül követik egymást. Nyomtatásban 1854-ben jelent meg.

Rachmaninov II. szimfóniája akkor készült, amikor a zongorista-karmester- zeneszerző világraszóló karrierje elindult. Ha a II. szimfónia alapján kellene meghatározni, hogy 1907–1908 táján miként tekintett a jövőbe, akkor egy optimista, az élet dolgait elégedetten szemlélő, kiegyensúlyozott személyiséget írhatnánk le.

A Szent István Filharmonikusok mindig segítették azokat az ifjú muzsikusokat, akik a zenekar „bölcsőjének” is tekinthető Szent István Konziban kezdték meg pályájukat. Közéjük tartozik a szárnyaló tehetségű Devich Gergely csellóművész. A hangversenyt dirigálja Thomas Kornél világpolgárként dolgozó karmester és zeneszerző.

Műsor:

Samuel BARBER: First Essay, op. 17 (Első esszé zenekarra)

Robert SCHUMANN: a-moll gordonkaverseny, op. 129

(I. Nicht zu schnell; II. Langsam; III. Sehr lebhaft)

---Szünet---

Szergej RACHMANINOV: II. szimfónia, e-moll, op. 27

(I. Largo – Allegro moderato; II. Allegro molto; III. Adagio;

IV. Allegro vivace)

 

Közreműködik:

DEVICH Gergely (gordonka)

Vezényel: THOMAS Kornél

 

Jegy- és bővebb információ: Szent István Filharmonikusok

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről