Teátrum 2018.05.05. 11:00
TÉR+ARTISTÁK

Jegyárak

Díjtalan belépés!
Nincs regisztráció

7. Nyitott Ház | Fesztivál -  Bohócok és zsonglőrök veszik át a Vigadó tér irányítását: láthatnak nevesebb artista zsánereket, mint például Handstand produkciót, görgő egyensúlyozást, zsonglőrözést! A hangulatteremtésben bohócok fognak jeleskedni, sőt gólyalábak és hulahoppok is előkerülnek. A bemutató után próbálják ki Önök is az artisták eszközeit

A BAROSS IMRE ARTISTAKÉPZŐ most fellépő diákjainak produkciói között megtaláljuk a nevesebb artista zsánereket, mint például kézenállás és görgő egyensúlyozás, zsonglőrőzés. A Vigadó téri hangulatteremtésben bohócok is jeleskedni fognak.

A Baross Imre Artistaképző elődje, az Állami Artistaképző Intézet, 1950 decemberében nyitotta meg kapuit.  Az elmúlt évtizedek alatt az Iskola jelentős változáson ment át. Ma már évente több mint 150 artistanövendék, közel negyven tanár irányításával, készül választott pályájára. 

Az artistaművészet iránt érdeklődő gyerekek 5. osztályos (10 éves) kortól nyerhetnek felvételt, azonban indítanak felzárkóztató osztályokat is a felvételi vizsgán tehetségesnek ítélt, idősebb diákok számára is.  Szakmai tantestületüket komoly művészi pályafutással rendelkező kiváló artisták, torna szakedzők, tánc-, zene- és pantomimművészek alkotják. 

Részt vállalnak a 8. évfolyamosok beiskolázásában. 2016-tól feladatukká vált a közismereti képzés: általános iskolai, illetve gimnáziumi oktatást, érettségiztetést végeznek felmenő rendszerben. Az artista szak mellett több társ- illetve háttérszakmát (színpad- és porondtechnikus, színháztechnikus – szcenikus, közművelődési és közönségkapcsolati szakember, színész, színpadi táncos) oktatnak érettségihez kötött felnőttoktatás keretében Budapesten és a békéscsabai tagintézményükben.

Az iskola kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Évente látogatnak hozzájuk a világ nagy cirkuszainak képviselői fiatal tehetségek után kutatva. 

***

7. NYITOTT HÁZ  |  FESZTIVÁL MÁJUS 5-ÉN!

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.