Teátrum 2022.11.14. 19:30
Topolcsányi Laura: Árva szörny

Jegyárak

2.500 Ft

A Veszprémi Petőfi Színház előadása

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK

Az Árva szörny Robertje azért veszíti el a kapcsolatot önmagával (és a világgal), mert saját jogán nem szeretik, csak feltételekhez kötötten, amelyeknek azonban nem képes megfelelni. Azt éli meg, hogy a szülei számára nem vállalható a személye, csak az, ami hasznos belőle. Hogy a szülei szeretete feltételes, tehát ha kudarcot vall, nem lesz méltó a szeretetre. Ezért eltünteti (egy kagyló mélyére) gyermeki énjét, és megteremti a hamis ént, aki mindent tud. Mindenható. Zseniális. A hamis én tökéletes. Minden, ami a gyermek nem. Lényegében a gyerek feltalálja istent, megalapít egy külön bejáratú vallást, amely megvédi őt a szülőtől. Jó lenne nem vádolni, csak vázolni és árnyalni. És soha nem téveszteni szem elől, hogy minden következmény.

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a késve érkezőket - szünet hiányában nem tudjuk - beengedni.

 

Szereposztás

Anna | MÓDRI Györgyi

Robert | KELLER János

 

Művészeti munkatárs: PÉTI Krisztina

Látványtervező: LIBOR Katalin

Vizuális munkatársak: FŐZŐ Ditta, SIMAI Dániel

Rendező: TASNÁDI Csaba, Jászai-díjas

 

Az előadást levezető beszélgetés követ a színművészekkel, amelyet Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere, mentálhigiénés szakember vezet.

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

Keller Jánossal, az előadás egyik főszereplőjével Kalmár András beszélgetett, a Kultúrpart Trend FM 94.2-n hallható műsorában.

***

A Pesti Vigadó Klubkártyával érkező vendégeinknek 20% kedvezményt biztosítunk a program árából!

Még nincs klubkártyája?

A klubtagsági kártyát 10.000 Ft-os áron vásárolhatja meg a Pesti Vigadó földszintjén található Vigadó Pont-ban kézpénzzel, bankkártyával vagy OTP SZÉP kártyával. 

Bővebb információ: https://vigado.hu/pesti-vigado-klubtagsag

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről