Koncert 2022.06.02. 19:00
University of California Berkeley Symphony Orchestra koncertje

Főszerepben Regucera és Mahler 

Tájékoztatjuk a közönséget, hogy a regisztráció megtelt.

Az UC Berkeley Symphony Orchestra az egyik legkiválóbb egyetemi zenekar az Egyesült Államokban, mely nemsokára fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A zenekar zenei igazgatója David Milnes, akinek vezetésével méltán kerültek be a Bay Area kulturális intézményeinek élvonalába. Évente 15-18 koncertet adnak, repertoárjuk széleskörű, a barokktól napjainkig, különös hangsúlyt fektetve a kortárs művekre. Sok híres művészt neveltek már ki, akik diplomájukat később olyan rangos konzervatóriumokban szerezték meg, mint a Juilliard vagy az Eastman, majd ezt követően az ország legkiválóbb zenekaraival léptek fel.

A program kiemelkedően magas zenei színvonalát a Cal Performances ügynökséggel kötött együttműködés még tovább erősítette, melynek eredményeként Ricardo Muti, Valerij Gergiev, Marin Alsop, Esa-Pekka Salonen és Gustavo Dudamel vezényelte a zenekart, s más vendégművészekkel is (San Francisco-i Szimfonikus és Operazenekar, vagy a Bécsi Filharmonikusok zenészei) jó kapcsolatot ápolnak.

Műsor:

Amadeus REGUCERA:  Skin, stretched upon the frame (12 perc)

MAHLER: Symphony No. 5 Second Piece – V. Szimfonia második darab  (75 perc)

  1. Trauermarsch
  2. Stürmisch bewegt, mit größter Vehemenz
  3. Scherzo. Kräftig, nicht zu schnell
  4. Adagietto. Sehr langsam
  5. Rondo-Finale. Allegro – Allegro giocoso. Frisch 

 

A koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

 

Szervező: Contact Travel Szerviz Kft.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről