Koncert 2019.10.30. 19:00
Vujicsics 45 - Apáról fiúra

Jegyárak

INGYENES

A Vujicsics, a Söndörgő és a ViGaD együttes tagjainak közös koncertje.

MINDEN JEGY ELFOGYOTT!

Az Eredics Gábor vezetésével működő Vujicsics Együttes idén 45 éves, a hozzájuk rokoni szálakkal kötődő Söndörgő a 25. évfordulójára készül, a harmadik generációt képviselő ViGaD zenekar pedig 5 esztendős. E ritka együttállás adja az „alapítóatyákat” ünneplő koncert egyediségét.

A három zenekarnak nem csak repertoárja rokon, de tagjaikat is testvéri, apai és fiúi, nagybátyi-unokaöccsi, unokatestvéri szálak kötik össze. A vitathatatlanul nemzetközi hírű Vujicsics Együttes autentikus előadásmódjával, tradicionális hangszereivel és ellenállhatatlan kisugárzásával minden fellépésén lenyűgözi a közönséget. A Söndörgő a szüleikhez – egyben mestereikhez – méltó színvonalat képviselve aratja sikereit itthon és külföldön. Zenéjükben elementáris erővel törnek föl a balkáni zenei világ elemei. E nagy zenészcsaládban (melyben a leggyakrabban előforduló vezetéknév az Eredics) egy harmadik generáció is jelen van, a ViGaD zenekar. Tagjai szintén mesterien bánnak a hangszereikkel, fiatalos, lendületes zenéjükkel mindenkit elvarázsolnak, egyaránt bizonyítva a családi és intézményi keretek között folyó hagyományátadás eredményességét.

A „háromgenerációs” koncerten külön-külön és együtt is megszólaltatják majd a Vujicsics Tihamér és Bartók Béla által gyűjtött délszláv dallamokat. Megismerhetünk tüzes táncdallamokat a Seljančica-t, Staro kolo-t, Čarlama-t, Kalino oro-t valamint a tambura család különleges hangszereit is.

Szervező: MMA Népművészeti Tagozat

REGISZTRÁCIÓ SZEPTEMBER 30-ÁTÓL!

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről