Hírek

Ismét szélesre tárultak a Pesti Vigadó kapui
2022. 05. 09.
Ismét szélesre tárultak a Pesti Vigadó kapui
Ismét szélesre tárultak a Pesti Vigadó kapui

Ezren vettek részt a 2022. május 7-ei IX. Nyitott Házon.

Idén május 7-én tovább folytatódott a Nyitott Ház programsorozat a Pesti Vigadóban. Az első hasonló rendezvény az épület megnyitásának 150. évfordulója alkalmából szervezett 150 éves a Vigadó" sorozat részeként még 2015. január 22-én került megrendezésre. Ezeken a napokon a Pesti Vigadó épülete és a benne megrendezett aktuális kiállítások is térítésmentesen tekinthetőek meg, míg egyes eseményeken előzetes regisztráció mellett lehetséges a részvétel.

A 2022. évi Nyitott Ház alkalmából összesen ezren keresték fel a Pesti Vigadót, és vettek részt kézműves foglalkozásainkon és workshopjainkon, koncertjeinken, táncházunkon, ismerték meg az épület múltját épülettörténeti sétáinkon keresztül, illetve tekintették meg az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram 2018-2021. évi iparművészeti, valamint képzőművészeti kiállításait.

A május 7-ei napon tartottuk A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatunkra érkezett alkotások díjátadóját is, a művekből nyílt kiállításon. Közönségünk is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Ezúton is köszönjük a szavazatokat és gratulálunk az alkotónak!

Továbbá, szeretnénk megköszönni minden kedves érdeklődőnek, látogatónak a részvételt a május 7-ei IX. Nyitott Házunkon, ami fantasztikus hangulatban telt.

Találkozunk jövőre is, a Pesti Vigadó X. Nyitott Ház programján!