Hírek

Megújult a Pesti Vigadó élménypedagógiai kínálata!
2020. 09. 01.
Megújult a Pesti Vigadó élménypedagógiai kínálata!
Megújult a Pesti Vigadó élménypedagógiai kínálata!

2020 őszétől már hét állandó múzeumpedagógiai foglalkozás várja a Pesti Vigadóba ellátogató fiatalokat.

Kortárs művészeti kiállításainkon és az épület gyönyörű, történelmi részein kalandozunk a résztvevő osztályokkal, csoportokkal, miközben térben és időben is utazást teszünk, megismerjük a kiállító művészek életét, technikáit, a kortárs művészet értelmezési lehetőségeit, valamint az épületet és a hozzá kapcsolódó történelmi eseményeket is.

Nagycsoportos óvodás kortól a középiskola végéig várjuk a lelkes felfedezőket és alkotni vágyókat: a kisebbekkel a fantázia és a mesék világában bolyongunk, míg a nagyobbak pályaorientációs és a történelem tanóra követelményeihez igazodó foglalkozáson is részt vehetnek. Programjainkon előtérbe kerül a kreativitás, és nagy szerepet kap az alkotómunka is. Az alsó tagozatosoknak és nagyobb óvodásoknak szóló új óráinkon a Pesti Vigadó Díszlépcsőházában található Lotz Károly freskó két „főszereplője", Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi kap hangsúlyos szerepet, de továbbra is elérhetőek már ismert, népszerű foglalkozásaink is, amelyek az épület felfedezését, történetének megismerését teszik lehetővé.

A márciusban nagy sikerrel zajló, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó kihelyezett tanóránk is – megújult formában – az állandó kínálat részévé vált. A népszerű programon a résztvevőkkel a történelem órákon megismert eseményeket, személyeket, helyszíneket játékos formában elevenítjük fel. 2021-ben újra megrendezésre kerül márciusi tematikus napunk felső tagozatosoknak és középiskolásoknak, és új színfoltként, alkotó nyári táborral is jelentkezünk júliusban, amelyre elsősorban az alsó tagozatos diákokat várjuk majd.