Ismeretterjesztés 2023.11.28. 17:00
Gajdó Tamás: Huszti Péter

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Könyvbemutató és pódiumbeszélgetés

Huszti Péter Kossuth-díjas és Nemzet Művésze címmel kitüntetett színművész generációjának egyik legismertebb tagja. Legendás színházi- és filmszerepekben nyújtott emlékezetes alakításai mellett, jelentős rendezői és oktatói munkássága is. Az utókor nagy szerencséje, hogy szemben pályatársai többségével, szenvedélyesen dokumentálta életeseményeit, saját szavaival „szerepnovellákban” örökítette meg találkozásait a drámairodalom olyan nagyságaival, mint Shakespeare, Csehov, Ibsen.

Gajdó Tamás színháztörténész monográfiája a sokszínű és sokrétű életpálya állomásain kalauzolja végig az olvasót színikritikákkal, Huszti Péter visszaemlékezéseivel, száznál is több, sokszor dokumentumértékű képpel, fotóval.

Az est folyamán Huszti Péter színművésszel és Gajdó Tamás színháztörténésszel, a kötet szerzőjével Nagy Viktor, az MMA Színházművészeti Tagozat vezetője beszélget. Az esemény végén lehetőség nyílik a kötet kedvezményes megvásárlására és dedikálására. Az MMA Kiadó szeretettel hív és vár minden kedves érdeklődőt!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Szervező: MMA Kiadó Nonprofit Kft.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről