Koncert 2024.06.08. 16:00
Japán muzsikus – magyar lélekkel

Jegyárak

2.500 Ft, 3.000 Ft

Vendégünk Kaneko Miyuji zongoraművész

A Pastorale-sorozat 2024-es záróprogramjának jeles vendége a négyszeres nemzetközi versenygyőztes zongoraművész, „Steinway Artist”, Kaneko Miyuji, aki Japánban született japán apától és magyar anyától. Hatévesen nagyszüleihez költözött Magyarországra, hogy itt tanulhasson zongorázni. 11 évesen felvették a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályába. Csak 17 évesen tért vissza Japánba, ahol később a Tokyo College of Music hallgatójaként kapta meg művészdiplomáját. Műsorának első felében Liszt, Bartók, Kodály és Weiner művei mellett japán zeneszerzőktől is játszik szóló darabokat. A második részben a Szent István Filharmonikusok csatlakoznak hozzá, Ménesi Gergely vezényletével. Hogy a művész minél több arcát megmutathassa, három romantikus mester, Grieg, Chopin és Csajkovszkij zongoraversenyéből is eljátszik egy-egy tételt.  

A magyarul tökéletesen beszélő Kaneko Miyujit, Kismaros díszpolgárát és világjáró virtuózt a közönség közvetlenebbül is megismerheti a sorozat szerkesztő-műsorvezetőjével, Solymosi Tari Emőkével folytatott, vetítéssel is illusztrált beszélgetésekből.

 

Bővebb információ: Szent István Filharmonikusok, Magyar Művészeti Akadémia (támogató)   

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről