Kiállítás 2023.09.16. - 2023.11.19.
STAFÉTA

Jegyárak

1.000 Ft

A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának kiállítása

Az MMA azzal a szándékkal szervez „bemutatkozó” tárlatot tagjai számára, hogy a nagyközönség fogalmat alkothasson az elmúlt egy évtized iparművészeti és tervezőművészeti intézményes keretek változásáról. A kiállítás előzménye a 2014-ben megrendezett NÉV–JEGY című kiállítás, amelynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A 2023-as kiállítás célja az eltelt időszak eseményeinek és személyi összetételében bekövetkezett alakulásoknak nyomon követése.

A kiállítás koncepciója a köré a gondolat köré épül, hogy a tagozat minden akadémikusa egy általa kiválasztott művésszel közösen kerül egy „szellemi–esztétikai” egységbe, ahol az akadémikus mintegy stafétát adja át szellemi örökségét a következő generáció képviselőjének. Ennek értelmében 39 akadémikus és több mint 40 akadémiai tagsággal nem rendelkező képző-, ipar- és tervezőművész munkája ad pillanatnyi látleletet a tagozat aktuális helyzetéről és jövőbeli törekvéseiről. A tárlat fókuszában a kézműves iparművészet és a funkcionális tervezőművészet megvalósult alkotásai állnak.

A kiállítás kurátora: Sára Ernő, az MMA-ITT tagozatvezetője

Grafikai tervezés: Árendás József, az MMA rendes tagja

Belsőépítészet és kiállítás rendezés: Szenes István, az MMA rendes tagja

***

Kísérőrendezvény:

2023.11.09. 18:00 - Alkotói tárlatvezetés a Staféta kiállításban

2023.11.19. 14:00 - Kurátori tárlatvezetés a Staféta kiállításban

***

A kiállítás kurátorával, Sára Ernővel beszélgetett Kalmár András, a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! című műsorban.

 

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat

Kiemelt kép: Lukács László: Legyező (2014, üveg)

***

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem A 260 m2-es kiállítótér az épület korábban kihasználatlan padlásának terében, a 2014-es felújítás során született meg. bővebben a helyszínről