Kiállítás 2020.09.16. - 2020.10.18.
Totem

Jegyárak

800 Ft

Püspöky István (1950–2018) grafikus- és festőművész emlékkiállítása

A múlt század hetvenes éveinek első felében induló magyar grafikusművész-nemzedék egyik, a közelmúlt négy és fél évtizedének meghatározó jelentőségű életművét építő tagja volt Püspöky István. A grafikus-festő az ún. valóság elemeit és alakjait emlékszerűen megragadó és megidéző művészi kifejezés azon alkotója volt, akinek lírai árnyaltságú, expresszív hevülettel interpretált, szürreális látomásokkal áthatott művei a szimbólumok, a metaforák és az allegóriák világába emelkednek és ezáltal e szférákba kalauzolják műveinek szemlélőit is.

KÍSÉRŐRENDEZVÉNYEK

2020.10.07. 18:00 Kötetlen beszélgetés a Püspöky István emlékkiállításon

A tárlathoz kapcsolódóan kötetlen beszélgetésre kerül sor művészbarátokkal és Wehner Tibor művészettörténésszel, a tárlat kurátorával.

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozat

A kiállítás 2020. szeptember 16. és október 18. között látogatható.

További információ

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti, 360 m2-es kiállító terme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről